diumenge, 18 de gener del 2009

«Jesús», de Pagola

Fa pocs dies que hem començat la lectura del «Jesús» de José Antonio Pagola al refetor, a l’hora de dinar. És una lectura amable, que capta l’atenció. Es nota de seguida en les cares dels monjos, si escolten o no la lectura, entre mos i mos. No sempre és fàcil seguir la lectura mentre es menja. Si el menjar és del teu gust, és fàcil que acapari tota la teva atenció… No és així amb el «Jesús» de Pagola. Les primeres pàgines auguren una lectura-audició interessant i profitosa. El llibre, com diu l’autor mateix en justificar-lo, vol apropar la persona i el missatge de Jesús a la gent d’avui, a la gent que va amb autobús, o que pensa en els seus problemes al metro tot anant a la feina… I no cal dir que als monjos ens convé igualment que ens facin proper Jesús, que ens en parlin d’una altra manera, perquè sovint, de tan sabut, ni ens adonem que passa, ni ens adonem que s’asseu a taula amb nosaltres.

6 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

¡¡¡¡Increïble!!, el llibre d'en Pagola és llegeix al refector del monjos de Poblet. Ja la tenim ben embolicada.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Déu n'hi do llegir un llibre com aquest a l'hora dels àpats!

Més que res ho dic perquè és un llibre històric amb un considerable aparell de notes a peu de pàgina, i quan hom menja potser no és el més fàcil de compaginar amb la degustació dels aliments.

També em sorprèn que uns monjos des Cister llegeixin aquest tipus d'estudi que jo crec més adreçat a persones que no tinguin un particular coneixement de la figura històrica de Jesús, però reconec que també pot ser profitós per aprofundir en alguns detalls de la seva vida i poder-los confrontar amb un mínim de rigor històric.

BLOG DE JOAN FERRER CLAUSELL ha dit...

Precisament avui l'he tingut a les mans a punt d'encertar-lo. Va ser un regal després d'unes xerrades a la parròquia. Em sentiré en comunió llegint-lo aquests dies.

Unknown ha dit...

L'apunto a les lectures pendents, doncs.

Anònim ha dit...

He trobat el vostre blog des de Laetoanimo. Vinc a agrair que ens feu més proper l'ideal monàstic i la seva quotidianitat. M'ha sorprès la lectura del Jesús de Pagola per l'atac que està sofrint el llibre i l'autor per determinats sectors.

Gràcies.

Fra Lluís Solà ha dit...

Agraeixo els vostres comentaris, i em disculpo pel retard a publicar-los. He estat tres dies completament desconnectat de la xarxa. Amb 13 anys puc dir que al refetor de Poblet s'han llegit llibres de tots els colors, és una "trona" força plural. D'altra banda, jo l'havia llegit abans en castellà el "Jesús" de Pagola, i no crec, humilment, que aquest llibre hagi d'inquietar ningú. Com a anècdota afegiré que l'exemplar en català que estem llegint està dedicat pel mateix autor a un altre monjo. En general els llibres d'aquest tipus, històrics o científics, van força bé per al refetor, perquè pots connectar i desconnectar, i no perds el fil. Les notes evidentment no les llegim, solament les que aporten informació al text.
Gràcies pels vostres comentaris un cop més.